12 Mayıs 2011 Perşembe

sac dokulmesi nedenleri ve cozumu

Günde 100 e kadar olan saç dökülmesi normal artık bunu biliyoruz peki daha fazla saç dökülmesinin nedeni ne olabilir gelin bide buna bakalım:

-Saça uygulanan kozmetik ürünlerin tahribatı.
Bunlar dar ağızlı tarak kullanmak jöle köpük gibi ürünlerin gereksiz ve uzun süreli saça maruz kalması olarak tahrişata neden olabilir.

-Genetik Saç kaybı (Irsi saç dökülmesi)
Eğer ailede özelliklede dayı nızda bir saç dökülme sorunu varsa ve sizin saçlarınızda gereğinden fazla dökülüyorsa genetik saç dökülmeniz olabilir.

-Demir Eksikliği
Anemi olarak adlandırılan hastalıkta vücutta gereken demir bulunmazsa saç gelişimi için gerekli olan etmenlerden birisi eksik demektir.Sağlıklı saç gelişemez ve dökülür.

-Saç kıranda denilen Alopesi Areata
Saçlı bölgede küçük yuvarlak 1-2 cm çapında oluşan ani dökülmelerdir.Tedavisi dermatologlar tarafından uygulanabilir.

-Ağır hastalıklar ve ateş
Ağır hastalıklar vücudun direncinin azalmasına ve metabolizma dengesinin bozulmasına neden olabilir.Ateşli hastalıklarda saç dökülmesine sebep olabilir.

-Düzensiz beslenme
Eğer beslenmede bir sorununuz varsa bundan ilk etkilenecek organınız saçlarınızdır.Özellikle az protein içeren diyet saç dökülmesine sebep olabilir.Çünkü saç gelişimi sağlıklı ve dengeli beslenmeyi gerektirir.

-Mantar ve Seboroeik Dermatit
Saçlı deride oluşan kepeklenme pul pul dökülme yağlı ve kaşıntılı durumlar mantar ve seboreik dermatit belirtisi olabilir bu hastalıklarda saçın zayıflayıp dökülmesine sebep olabilir.

-Kanser İlaçları
Kemoterapide kullanılan bazı ilaçlar saç diplerinde birikerek saçın dökülmesine sebep olurlar.Bunlar için yapılacak bişey olmasada çoğu zaman tedavinin sonlandırılmasıyla tekrar saç oluşumu gözlenmektedir.

-Gebeliği Önleyici İlaçlar
Gebelik önleyici haplar doğum kontrol ilaçları sa saç dökülmesine sebep olabilir.Böyle bi durumla karşı karşıya kalırsanız doktorunuza başvurarak ilacınızı değiştirmesini önerebilirisiniz.

-Gebelikten Sonra Saç Dökülmesi
Gebelik sonrasında oluşan saç dökülmesi sıklıkla görülür ve gebelikten 4-7 ay sonra yavaş yavaş azalarak durur.Ve dökülen saçların yerine yenisi çıkmıştır.Eğer 7 den daha fazla ve uzun süreli saç dökülmesi varsa mutlaka doktora danışılmalıdır.

- Saç Koparma Hastalığı
Yetişkin ve çocukşarda görülen bu hastalıkta kişi bilinçsizce saçını koparır.Boyle bir durumda mutlaka bi psikyatr a başvurulmalıdır.
iste sacinizin dokulmesinin onlemek icin buraya tiklayin ve en iyi urunu gorun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

banner

banner
desert operations