15 Mayıs 2011 Pazar

en boyuk ajax

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) son haftasında, lider Twente'yi 3-1 yenen ikinci sıradaki Ajax, şampiyon oldu.
Geçen hafta Hollanda Kupası'nı Twente'ye kaptıran Ajax, şampiyonluk için final niteliği taşıyan Amsterdam Arena Stadı'ndaki maçı rahat kazandı. Amsterdam temsilcisi böylece Eredivisie'de 30. şampiyonluğunu elde etti.Seyircisinin desteğini arkasına alarak maça başlayan Ajax, ilk yarıda baskılı bir oyun ortaya koydu. Peş peşe ataklar geliştiren başkent temsilcisi, 23. dakikada Siem de Jong'un attığı golle 1-0 öne geçti. Özellikle ilk yarının sonlarına doğru beraberlik için bastıran Twente'nin ataklarından sonuç çıkmayınca, devre bu skorla kapandı.
Maçın ikinci yarısına iki takım da karşılıklı gollerle başladı. Ajax, 47. dakikada Denny Landzaat'ın kendi kalesine attığı golle durumu 2-0 yaptı. Twente bu gole bir dakika sonra Theo Janssen ile cevap verdi: 2-1İkinci devrenin genelinde rakibine oranla atak bir görüntü sergileyen Ajax'ta, 78. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Siem de Jong, maçın sonucunu belirledi: 3-1
Ajax bu sonuçla puanını 73'e çıkararak, ligde 30. şampiyonluğuna ulaştı. Ligi 71 puanla ikinci sırada tamamlayan Twente ise Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

banner

banner
desert operations